Kafana "Jahorina" - Zatvorena
+14
info-jahorina
xeme
SVOXY
freestyle
alfa
K.L.F.
shaolin_master
ThunderBird
gabrijelos
marija
gagi
suma.ker
JAHORINA
supra
18 posters
Jahorinski Forum :: OFF TOPIC :: Kafana
Strana 6 od 30
Strana 6 od 30 • 1 ... 5, 6, 7 ... 18 ... 30
Re: Kafana "Jahorina" - Zatvorena
Haug svima...
ThunderBird- Senior Member
- Broj poruka : 494
Godina : 37
Mjesto : Derventa
Hobi : Bike, Bord, Photo
Ski/Bord : Daska 4 life
Datum upisa : 03.03.2009
Sumi se vratio i odmah je punom zamahu
zabolit ce ga ruka od tipkanja
imam sekretaricu :roll:gabrijelos ::Sumi se vratio i odmah je punom zamahu
https://2img.net/r/ihimizer/img41/3353/sekretarica.jpg
6 razloga zašto je zdravo piti pivo
Pivo je jedno od najpopularnijih i najstarijih alkoholnih pića na svijetu, te ukupno treće piće uopće (popularniji su samo voda i čaj). Prvi put proizvedeno je prije 7 000 godina. Ono što se u prošlosti pretpostavljalo za mnoge zdravstvene prednosti ispijanja piva, moderna znanost danas to i dokazuje.
Ironično, pretjerano ispijanje piva može oštetiti neke organe, dok umjereno ispijanje (oko dva pića dnevno za muškarce i jedan za žene) pomaže! Zato je iznimno važno da se pije umjereno, te izbjegava ako imate probleme s alkoholom. Evo šest načina kako ispijajući pivo izbjeći posjetu doktoru:
1. Smanjuje rizik za rak
Studije na sveučilištu u Pragu 2001. godine izvijestile su da flavonoidi pronađeni u pivu dijele strukutru sličnu estrogenima te prema tome može ličiti na njega, te može smanjiti rizik od karcionma kao štu su karcinom dojke ili prostate. Također su se pokazali dobri u olakšavanju simptoma menopauze.
2. Jača kosti
Prema istraživačima sveučilišta Tutfs (SAD) pivo sadrži visoke razine silicija koji pomažu brzini isporuke kalcija i drugih minerala u koštano tkivo, naročito u mladih muškaraca i žena.
3. Povećava mentalne sposobnosti
Studij sveučilišta u Harvardu objavio je u "New England Journal of Medicine" izvještaj da umjerena konzumacija alkohola povećava mentalne sposobnosti u starijih žena.
4. Pomaže radu srca
Istraživači na Sveučilištu Rockefeller zaključili su da alkohol povećava razinu lipoproteina visoke gustoće, dobri kolesterol koji prenosi višak kolesterola u jetru za zbrinjavanje. Osim toga, studija 2006. godien provedena od strane "Beth Israel Deaconess Medical Center" i "Harvard School of Public Health" otkrila je da zdravi čovjek koji umjereno pije smanjuje rizik srčanog udara za 40-60%.
5. Održava zdrave stanične funkcije
Istraživači u Nizozemskoj otkrili su da pivopije imaju višu razinu vitamina B6, koji igra ključnu ulogu u metabolizmu crvenih krvnih stanica i sintezu neurotransmiteri vitalne za normalnu funkciju mozga.
6. Štiti od bubrežnog kamenca
Prema istraživačima u Finskoj, potrošnja jednog piva dnevno pomože smanjiti rizik od bolesti bubrežnog kamenca za čak 40%.
Ironično, pretjerano ispijanje piva može oštetiti neke organe, dok umjereno ispijanje (oko dva pića dnevno za muškarce i jedan za žene) pomaže! Zato je iznimno važno da se pije umjereno, te izbjegava ako imate probleme s alkoholom. Evo šest načina kako ispijajući pivo izbjeći posjetu doktoru:
1. Smanjuje rizik za rak
Studije na sveučilištu u Pragu 2001. godine izvijestile su da flavonoidi pronađeni u pivu dijele strukutru sličnu estrogenima te prema tome može ličiti na njega, te može smanjiti rizik od karcionma kao štu su karcinom dojke ili prostate. Također su se pokazali dobri u olakšavanju simptoma menopauze.
2. Jača kosti
Prema istraživačima sveučilišta Tutfs (SAD) pivo sadrži visoke razine silicija koji pomažu brzini isporuke kalcija i drugih minerala u koštano tkivo, naročito u mladih muškaraca i žena.
3. Povećava mentalne sposobnosti
Studij sveučilišta u Harvardu objavio je u "New England Journal of Medicine" izvještaj da umjerena konzumacija alkohola povećava mentalne sposobnosti u starijih žena.
4. Pomaže radu srca
Istraživači na Sveučilištu Rockefeller zaključili su da alkohol povećava razinu lipoproteina visoke gustoće, dobri kolesterol koji prenosi višak kolesterola u jetru za zbrinjavanje. Osim toga, studija 2006. godien provedena od strane "Beth Israel Deaconess Medical Center" i "Harvard School of Public Health" otkrila je da zdravi čovjek koji umjereno pije smanjuje rizik srčanog udara za 40-60%.
5. Održava zdrave stanične funkcije
Istraživači u Nizozemskoj otkrili su da pivopije imaju višu razinu vitamina B6, koji igra ključnu ulogu u metabolizmu crvenih krvnih stanica i sintezu neurotransmiteri vitalne za normalnu funkciju mozga.
6. Štiti od bubrežnog kamenca
Prema istraživačima u Finskoj, potrošnja jednog piva dnevno pomože smanjiti rizik od bolesti bubrežnog kamenca za čak 40%.
Dobro vam jutro
Nema Gagia ni od korova, ovaj mozda se bori s korovom u vrtu
Nema Gagia ni od korova, ovaj mozda se bori s korovom u vrtu
dobor jutro
Možda je Gagi na godišnjem odmoru negdje
Možda je Gagi na godišnjem odmoru negdje
JAHORINA- Info Jahorina Forum
- Broj poruka : 2080
Godina : 54
Mjesto : JAHORINA
Hobi : SKIJANJE
Ski/Bord : ski
Datum upisa : 24.12.2008
Dobro jutro narode...
evo i mene konačno sa odmora...
evo i mene konačno sa odmora...
gagi- Jahorina | Info Forum
- Broj poruka : 963
Ski/Bord : bord
u pravu si druže...travnjak je bio u tako lošem stanju da sam pokidao remen na novoj kosilici...gabrijelos ::Mozda mu je zarastao travnjak pa sad samo kosi
ne znam da li će u servisu priznati garanciju ili...
Molim doktore, da vidimo ispricnicu za izostanak s foruma
Kako Jahorina sve zna, a sve pod sifrom mozda
hehehehe sve se zna sve
Pozdrav Gagi
Pozdrav Gagi
JAHORINA- Info Jahorina Forum
- Broj poruka : 2080
Godina : 54
Mjesto : JAHORINA
Hobi : SKIJANJE
Ski/Bord : ski
Joj pricaj mi za kosenje, ja kod sebe na placu nisam nista sadio i uredivao i sad samo raste ambrozija
Vrucine upekle
pa mi se ne da kositi a ako me susjedi prijave za ambroziju onda sam nagrabusio
Vrucine upekle
pa mi se ne da kositi a ako me susjedi prijave za ambroziju onda sam nagrabusio
šta ćeš druže,od ove policije ništa ne možeš sakriti...gabrijelos ::Molim doktore, da vidimo ispricnicu za izostanak s foruma
Dobro jutro dobri ljudi..
šta je ovo jutros..nikog da poželi dobro jutrooooOOOOO
Strana 6 od 30 • 1 ... 5, 6, 7 ... 18 ... 30
Similar topics
» Kafana "Jahorina 2010" - Zatvorena
» Prva Info Jahorina Kafana - Zatvorena
» Kafana "jahorinska mecava"
» Dobro došli u Kafanu "Dobro jutro" - Zatvorena
» Od 5. do 7. marta na Jahorini 8. međunarodno takmičenje u alpskom skijanju FIS kup
» Prva Info Jahorina Kafana - Zatvorena
» Kafana "jahorinska mecava"
» Dobro došli u Kafanu "Dobro jutro" - Zatvorena
» Od 5. do 7. marta na Jahorini 8. međunarodno takmičenje u alpskom skijanju FIS kup
Jahorinski Forum :: OFF TOPIC :: Kafana
Strana 6 od 30
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|